JavaScript

sâmbătă, 23 mai 2015

Dimineața

Fotografia de mai sus este de la mine din faţa casei. Este retușată ... recunosc. Eu m-am obişnuit să îmbunătățesc fotografiile mele cu Photoscape. Sigur sunt şi programe mai bune, dar omul când se obişnuieşte cu ceva ... mult mai uşor lucrează cu ea! Asta este valabil şi la oameni.

  A trebuit să completez un chestionar nu de mult, iar acolo era de ales între dimineaţă şi seară, parcă şi prânz, dar numai ştiu precis. Multă lume alege seara, că-i mai romantic sau nu ştiu. Sau că le place să doarmă mai mult dimineața!  Eu nu ... deja obsedant mă trezesc la 3 dimineaţa, sigur, mă şi culc la 9 seara, mai nou, poate de aia că mi's sătul deja de toate, deja la 7-8 seara! ha,ha,ha

luni, 18 mai 2015

Despre amintiri

 Am fost ieri în târgul din Morahalom (H) şi mi-am cumpărat o bicicletă şi o cameră IP, (Sony-SNC-M1-Fixed-Network-Camera)  boală veche de a mea.
 Asta e bună ca să pui afară ... de exemplu pe balcon , nu este nevoie să ţi calculatorul pornit, merge fără... este IP Camera.  Na dar nu merge ... încă ... m-am chinuit ieri de mi-a venit rău şi tot nu am reuşit să-l fac să meargă. Dar rezolv eu !

  Na dar ziceam de amintiri, mă gândeam ieri aşa ... că ce rost mai au şi amintirile astea ... ştii ... te gândeşti că ... eu am fost la Paris ... la Veneţia ... la Monte-Carlo ... la Cannes ...   Şi cei dacă... la un moment dat totul se rezumă la prezent ... atât de mult, încât simți de parcă nici nu ai trăit în trecut. Nu există decât prezent. Şi poate viitor.

joi, 14 mai 2015

Treisprezece adică treişpe



Ieri mi-a picat o ţiglă de pe acoperiş, de sus de tot, aşa de sus încât ori cum m-am chinuit nu am reuşit să ajung la ea! Şi venea ploaia! 
 Dar chiar pe treişpe să aibe omul ghinion? M-am tot învârtit eu, dar mi-am spus că decât să-mi rup şira spinării mai bine să ploaie în casă. Nu ?!  M-am dus eu din pod şi am scos toate izolările doar-doar ajung la ţigla lipsă, dar nimic. Aşa de sus era ţigla lipsă că nici cum nu ajungeam, plus că trebuia să dezmontez toate izolările, care nu-s puţine. 

 Măi şi aşa ...  Stau eu şi mă uit la cer:  Vine ploaia!!! Vai de capul meu, se strică toată zugrăveala!!! Mai merg odată, iau scara, mă urc, doară, doară ajung cumva, dar sunt singur, dacă pic şi nu-i nimeni să mă ajute, aici mor ca un prost! Dă-l dracu de zugrăveală, zugrăveala se mai repară dar spatele meu în pinoneze .... hăăău , hăăău  !
Păi asta e ... 13!!!  Ghinion!

 Auzi, hai să schimb puţin subiectul, ştii? Înveţi o limbă la o şcoală şi te duci în altă ţară şi-ţi dai seama că habar nu ai să scrii în limba ţării în care eşti. Ştii ce nasol... să nu-ţi spun! Ai vrea să comunici, repede ... şi nu poţi, nu ştii... repede... aşa cum de exemplu scriu eu acest blog!

 Bun!  Na acuma îţi spun cum s-a terminat povestea cu ţigla!  
După vreo 2-3 ore de încercări am renunţat şi am căutat o altă soluţie ... Merg domnule  şi cer ajutor ... că doar sunt şi meşteri de acoperişe pe undeva, nu !? 
Aşa am şi făcut. Merg până la gard şi văd un vecin cum tunde iarba. Ce bine, merg la el şi-l întreb dacă nu cunoşte pe cineva, nu!?   
Să vezi culmea, zice omul că e de meserie ... nu-mi vine să cred ... omul se oferă să mi-l facă ... că dacă e vorba doar de o singură ţiglă .... nema problema!!!  
 Hai lasă-mă domle, chiar mi-l faci?... dar e sus de tot.  Îi zic eu. 
Şi da ... mi l-a făcut! Ştii cum se face??? Scoţi câte o ţiglă unde pui piciorul ... şi mai scoţi una, unde pui piciorul cum urci în sus ..... Până ajungi sus de tot. Te urci ca o maimuţă, da ! Are omul antrenamet, ce crezi!  
Şi să vezi culmea ... nici bani nu a vrut să primească!

luni, 11 mai 2015

Aşa răsare soarele la mine







 Îmi amintesc când stăteam la Sopron mă sculam cu noaptea-n cap şi mergeam cu maşina într-un loc de unde se putea mai bine fotografia răsăritul de soare!    Merg să caut în arhive ca să-ţi arăt dintre acele fotografii ...
    Astea două sunt dintre ele:

Astea două pe care le-am făcut în Sopron sunt retuşate, dar cele de sus de tot ... le-am făcut chiar acum şi nu sunt retuşate şi sunt de la mine din curte&grădină. Numai trebuie să mă scol cu noaptea în cap şi să iau maşina şi să mă grăbesc să nu-mi scape răsăritul de soare!  Sigur ... din privința asta sunt fericit.
Pisica mea, care nu e numai a mea, pentru că este şi al vecinului dis de dimineață cere cu aroganță de mâncare. Numai uită-te atent la fotografii ... se vede într-unul cum are gura așa oval deschisă, căci mă "ceartă" că nu mă grăbesc cu mâncarea !   

Şi aşa arată dacă retuşez :



sâmbătă, 9 mai 2015

Discuţii


Îmi place internetul şi îmi plac comment boxurile, chiar de aia am şi pus-o sus de tot.  Asta este de la https://disqus.com/  ... dacă vrei să instalezi şi tu una, atunci intră de preferat cu un browser Chrome sau FireFox ca să-ţi traducă ce scrie, pentru că scrie numai în engleză, Ca să ști cum să instalezi.

  Mi-am cumpărat o casă cu grădină lângă Szeged la Domaszek şi mă simpt fain aici, de fapt de aici am pornit eu viaţa în Ungaria dar între timp am mai locuit şi în Sopron lângă austrieci, la 6 kilometrii.  Acolo e fain pentru că una două eşti în occident, şi de fapt de aia m-am şi dus acolo.

 Nici nu aş fi crezut că o să îmi placă aşa de mult aici. Probabil mi-am găsit liniştea pe care o căutam de atâta timp. Cam târziu. Dar mai bine mai târziu decât niciodată!


Pun dedesubt şi un videoclip pe care l-am făcut chiar din fereastra care se vede în fotografia de mai sus.


>

. Na deci aşa ... mă simt bine aici.  Sigur nu e uşor să stai singur, dar nici în oraş nu îmi place.
 În Sopron am stat cu ferestrele spre o stradă prea îngustă şi tot zgomotul maşinilor se reverbera în locuinţă... şi nici din fereastră nu aveam ce vedea.  Dar aici e mult mai fain.

sâmbătă, 2 mai 2015

Albina

Am avut mai demult un blog pe care l-am șters. Dar spre norocul meu nu s-a pierdut în totalitate. Există un website american care se ocupă de arhivat tot ce există pe net. Interesant e pentru mine că cineva s-au poate chiar un robot să fi fost care mi-a salvat din blog. Important e că este. Iar eu, acum, mai pot cotrobăii prin propriul meu trecut.

Citesc la cineva, din fostele cunoștințe despre existența unei plante medicinale care ajută la diminuarea stării de stres ...
Doamne, mă gândesc ... femeia asta iară are probleme ... pentru că multă vreme pe facebook a postat numai lucruri bune şi frumoase. iar de o vreme postează numai lucruri care te face să crezi că are probleme .. . iară probleme. Când deja era să cred că gata ... și-a găsit drumul în viață. Auzi ce plantă ... care blochează frica să se propage în sistemul tău nervos ... nu permite din măduva spinării să se propage în cortexul cerebral ... și față de medicamentele sintetice, care duc la dependență, asta, planta asta NU duce la dependență. Deci ce bună e, nu ? Hahaha !!!

Vai de capul meu ... De ce oare când vezi pe o cunoștință mai veche că se confruntă cu asemenea probleme ... tu te trezești la realitate?

Toată viața asta este un stres ! Sigur că depinde şi unde eşti ... ce faci ... cum ți-ai ales drumul în viață. Departe de mine să dau lecţii ... Nu,nu ... nu dau lecții. ... numai spuneam că m-am trezit la realitate citind despre una dintre vechile cunoștințe cum dă sfaturi pe net cum să faci ca să nu se urce frica şi stresul din măduva spinării în craniul cerebral şi să nu devii dependent de medicamentele sintetice...

...
Măi la mine azi plouă ... ieri a fost soare, dar azi plouă! Las că-i bine ... mai cresc roșiile şi restul ... nu trebuie să stropesc ... hi,hi,hi !