JavaScript

marți, 11 noiembrie 2014

Cum devii cetățean ?


Mai întâi devii cetățeanul unei țări fără să fi întrebat, prin naștere. Părinții tăi se duc fain frumos și-ți face certificat de naștere.

  După care te duci tu la 14 ani și-ți faci buletin de identitate. Că dacă nu-ți faci îi dă amendă la părinții tăi. Iar din moment ce ai buletin de identitate ești proprietatea acelui stat în care te-ai născut.

  Păi da, că nu ai de ales... ești obligat să accepți constituția acelui stat că-ți place sau nu .... că asta e ... trebuie să te spui legilor... pentru că legile au fost votate de majoritate.
  Ai obligații față de stat  ...  De exemplu să plătești asigurarea de sănătate sau ori ce altceva vor ei .

 Sigur poți să pleci din țara în care te-ai născut, dar trebuie să faci acte, să-ţi ceri voie, căăăă ești proprietatea lor. Cu toate că nu erai major când ai semnat buletinul de identitate .
  Iar unde te duci, te întreabă al cui cetățean ești?

  Da nu e în regulă !!! Este ilegal!!!  Te pune să semnezi minor ! Dacă nu te amendează ! Își încalcă propria lor lege !

   V-am scris astea pentru că eu tare mult m-am necăjit pe treaba asta pe vremea lui Ceaușescu. Pe atunci nu aveam voie să plecăm din țară așa de ușor ca și cum este acuma.
 Dar gândindu-mă înapoi parcă nu e în regulă cu chestia asta cu ... obținerea unei cetățenii prin naștere, ori că vreau ori că nu vreau.

 În fond ești obligat ... devii proprietatea  unui  stat şi implicit al unui sistem politic!


Niciun comentariu: